luk

Besøg børn i Ghana

Basale Fakta:

Indbyggere:

28.206.728

Hovedstad:

Accra - 2.277.000 indbyggere

Sprog:

Engelsk, Asante, Ewe, Fante m.fl.

Mere end 50 forskellige sprog

De fleste ghanesere bor langs kysten og i de store byer Accra og Kumasi. 

I Ghana er der mange forskellige folkeslag. De mange forskellige grupper har også hver deres sprog. I Ghana bliver der talt mere end 50 forskellige sprog. 

Folk lever livet udenfor. Solen og varmen betyder meget i hverdagen for ghaneserne. De søger i skyggen, mod stranden og de kolde drikke, når heden topper midt på dagen. 

Jordnøddesuppe og bananer

Maden er vigtig, når folk møder hinanden. En populær ret er fufu med jordnøddesuppe. Fufu består af pisang og kassava. Pisang er en slags bananer, som er kogt, og kassava er en plante med knoldformede rødder, som man dyrker i mange tropiske lande. Jordnøddesuppen er en blanding af jordnøddepasta, kød eller fisk, løg, peberfrugter og krydderier. Og så er retten krydret med masser af chili. Ghaneserne spiser som regel med fingrene.

Ghana før og nu

Det har ikke altid været lige fredeligt i Ghana. Fra 1600-1800 hentede europæerne masser af guld, elfenben og mennesker ud af landet. Menneskerne blev sejlet til USA eller Europa og solgt til et nyt liv med hårdt arbejde. De blev slaver. Danmark var med til at handle med slaver, og på Ghanas sydkyst byggede de flere borge. Borgene ligger der stadig. Man kan stadig se dem i dag, hvis man besøger Ghana.

I 1957 blev Ghana et selvstændigt land. Det var en af de første lande i Afrika, der stoppede med at være en koloni. Indtil 1957 var Ghana en britisk koloni. 

I dag er der politisk stabilitet i Ghana og turismen vokser. Ghana er også et af de lande i verden, der laver mest kakao. Kakao bruger man, når man skal lave chokolade. Kakaoen bliver solgt til andre lande.