luk

Besøg børn i Grenada

Basale Fakta:

Indbyggere:

107.317

Hovedstad:

Saint George's - 38.000 indbyggere

Sprog:

Engelsk, kreolsk

Krydderiøen

De fleste folk i Grenada er af afrikansk afstamning. Den næst-største gruppe er af indisk afstamning. Der er også små grupper med folk af engelsk og fransk afstamning.

Folk i Grenada kaldes grenadinere. 

Engelsk er det officielle sprog, men der bliver også talt grenadinsk kreoler-engelsk. Kreolsk er et blandingssprog med afrikansk, engelsk og fransk.

Engelsk, fransk, indisk = caribisk

Man kan se rester fra den franske fortid i mange ord og stednavne. Det kan også ses i den krydrede mad og i måden man bygger huse på.

Man kan også se og smage indflydelse fra både Sydamerika og fra Indien i maden. Den grenadinske nationalret er "oildown". Det er en stuvning af brødfrugt, saltet kød, fisk eller kylling, som er kogt i kokosnød-mælk og krydderier. Kogt så længe, at der kun er lidt olie tilbage i bunden af gryden. 

De fleste grenadinere er kristne. Der er også et par mindre grupper af hinduer, muslimer og rasta-farier.

Steelpan, cricket og karneval

Grenadas karnevaller er verdens-berømte. Her kan man beruse sig i farverige optog og skøn musik. Du kan høre soca- calypso- og reggae-musik. Der spilles specielt meget steelpan musik under karnevallet. Rap-musik er også blevet stort i Grenada.

Cricket er nationalsporten, og Grenada har et intenst rivalerende forhold til de øvrige naboer i Caribien.

Dronning af Grenada

Grenada er et selvstændigt land. Det blev de den 7.februar 1974. Landet er dog også medlem af det britiske "Commonwealth", så dronning Elisabeth II er også dronning af Grenada.

Parlamentet har et senat med 13 medlemmer og et repræsentanternes hus med 15 medlemmer. Senatorerne bliver udpeget af regeringen og oppositionen, mens repræsentanterne bliver valgt af befolkningen for fem år af gangen.