luk

Basale Fakta:

Indbyggere:

48.461.567

Hovedstad:

Nairobi - 3.915.000 indbyggere

Sprog:

Engelsk, Kiswahili samt mange andre sprog

Zebraer, kaffe og flygtninge

Turisme er vigtig for Kenya, fordi landet tjener penge på det. Turister kommer for at se zebraer, næsehorn, elefanter, løver og den smukke natur. De kommer også for at se gletsjere på bjerget Mount Kenya, som er Afrikas næsthøjeste bjerg. 

Kenya har noget af det bedste jord til landbrug i Afrika, og de fleste mennesker lever af landbrug. Mange dyrker kun lige nok til eget forbrug. Desværre får landmændene i Kenya ikke ret mange penge for de råvarer, som de sælger. Derfor lever en stor del af befolkningen stadig i fattigdom. Arbejdsløshed er også et stort problem.

Nogle arbejder på store landbrug, hvor man producerer fx kaffe og te. Kaffe og te er blandt Kenyas vigtigste eksportvarer.

Den daglige spise i Kenya er majs. De males til mel og laves til en grød, som kaldes "posho". Nogle gange blandes knuste bønner, kartofler og grøntsager i den. Banangrød er også almindeligt. Kød er dyrt og spises derfor sjældent. Kenyanerne drikker the, palmevin og øl fra de mange lokale bryggerier.

Befolkningen har forskellige religioner i Kenya. 45 % er protestanter, 33 % er romersk-katolske, 10 % er muslimer, 10 % tror på lokale religioner, og 2 % tilhører andre religioner. 

Kenya har en stærk mundtlig fortælle-tradition. Folke-sagnene gives videre fra forældre til børn, ofte i form af sang. De kan handle om dyr eller åndernes indgriben i dagliglivet eller soldater i krig. Der findes også en mere moderne litteratur.

Dans er en vigtig del af det kenyanske kulturliv. Mænd og kvinder danser som regel hver for sig. Der hører kostumer og rekvisitter med til mange af de traditionelle danse. Kunstnere laver masker og hoved-beklædninger, som danserne har på.

Det vigtigste instrument i kenyansk musik er trommen. Ofte spilles flere rytmer samtidigt. Der er også sang, hvor én synger for, og andre svarer.

Kenya kæmper med kriser, hvor mange mennesker er i nød. Landet har i mange år modtaget store grupper af flygtninge fra nabolandet Somalia, hvor der har været meget uro.

Kenya rammes ofte af tørke. Klima-forandringerne kan tydeligt mærkes i landet.